Recept - Iskaffe

Svalkande och gott i värmen!
 
Ingredienser: 
en kopp kaffe
2 dl grädde
Valfri smaksättning (jag använde kanel)
Eventuellt 1 msk sukrin melis
Massor av is.
 
Gör såhär: Blanda ihop kaffe, grädde och kanel. Smaka av, vill du ha mer kaffe i? Eller kanske mer kanel? Tillsätt det. :-) Sen tillsatte jag massor med is, blandade runt och drack. Supergott! Jag använde ingen sötning i min iskaffe, men en del föredrar lite sötma och då är det gott med sukrin melis i. 
 
Den här godingen kommer drickas flitigt i sommar!
 
kram, trollmorslchf

Recept - Rättikasallad

Mums! Testade att göra potatissallad på rättika igår och det blev riktigt bra. Har testat att göra på zucchini förrut men jag tycker att detta blir mycket bättre. 
 
Ingridienser: 
300-400 gram rättika
1 dl majonäs
2-2,5 dl creme fraiche
en purjolök
ett knippe dill
salt och peppar
 
Gör såhär: Skala rättikan och tärna den i önskad storlek. Koka den mjuk i en kastrull. Häll av vattnet och låt rättikan svalna. Skär purjolök och dill, tillsätt majonäs, creme fraiche och kryddor. Blanda smeten med rättikan och sen är salladen färdig att äta, men vill du att den blir mer krämig kan du ha den i kylen ett par timmar, gärna över natten. 
 
Rättikasallad serverad med grillat kött och bearnaise. 
 
kram, trollmorslchf

Sluta bry dig över vad andra tycker om din kropp

Känslan som uppstår när du slutar bry dig om vad andra tycker är obeskrivlig. Det känns som en sten lyfter från ens axlar. Den här känslan infann sig hos mig för ett par veckor sen. Jag har börjat använda tajta kjolar trots att jag har en liten bulle till mage kvar fortfarande. Varför ska jag vänta? Jag har även slutat att alltid täcka över mina armar med långärmade tröjor en varm sommardag. Vi måste ändra inställningen till våra kroppar. Jag och många andra har gått ner i vikt och då förändras kroppen. Den slappa huden är ett bevis på att vi har förändrat våra kroppar och vår hälsa. Då tycker jag att vi ska visa upp våra kroppar med stolthet istället för att gömma oss och skämmas i vassen. Sluta stirra dig blind på vad du har kvar att jobba med, fokusera på det fantastiska du har åstadkommit hittils. Efter detta inlägget ser mina armar fortfarande likadana ut och min mage också för den delen, men vad gör det? Förstår du hur skönt det är att gå ut i solen och bara släppa att det hänger en valk här och där? Det är en befrielse. Jag mår mycket bättre över att se den slappa huden som något bra och jag lovar att du också kommer må mycket bättre om du ändrar din inställning till din kropp och skiter fullständigt i vad andra människor anser.

Det gör stor skillnad på ditt självförtroende och din självkänsla om du tänker positivt istället för negativt och det kommer synas på din utstrålning. Så släng alla förbaskade långärmade tröjor, förstora klänningar och långbyxor. Det är dags för sommar och jag vill se dig njuta av den utan att du bryr dig om vad andra tycker om din kropp.

kram, trollmorslchf
RSS 2.0