Pulverdieter till barn

För ett par dagar sen fick jag höra något som gör mig så jäkla förbannad och i mina öron låter fullständigt absurt. Det finns föräldrar som ger sina barn pulverdieter (nutrilett, allevo, naturdiet mm). Helt sinnessjukt. Det är föräldrarna som har gjort barnet överviktig och nu försöker de alltså genom en quickfix rätta till det. Det är en sak om du själv är så korkad som vuxen och dricker pulverdieter (jag har varit en av de korkade), men att ge dietshakes till sitt barn som behöver näringsrik mat för att växa är att gå för långt och jag tycker att det är på gränsen till barnmisshandel. Har du testat dricka pulverdieter någongång? De är snabbt blodsockerhöjande och innehåller så lite kalorier att det tar högst en timme innan du är riktigt hungrig igen. Hur ska ett barn kunna koncentrera sig i skolan efter att ha druckit denna pulvershake? Hur ska barnet orka vara med på gymnastiken? Eller räkna ut de kniviga mattetalen? Genom att ge ditt barn pulvershakes startar du defenitivt en onormal inställning till mat.
 
Men vänta, stopp här nu, det är kanske okej att ge barn pulverdieter? Sjukvården i dagens Sverige rekommenderar nämligen de här dryckerna till vuxna, överviktiga människor för snabb viktnedgång, så varför skulle inte barnen kunna dricka de också? Förstår ni vad sjukvården sänder ut för signaler? Enligt dem är det okej med en quickfix proppfylld med kemikalier så länge du blir smal, men hur kroppen mår på insidan under tiden är det bannemej ingen som bryr sig om. Vet du om vad pulverdieter kan skapa för konsekvenser i våra kroppar? Följande biverkningar är relativt vanliga och jag har hört talas om människor som har prickat in de flesta. Men vad gör väll det så länge du blir smal?
 
- tarmvred 
- förstoppning
- blödande tarmar
- spruckna tarmar
- vattenförgiftning
- uttorkning
- strokesymtom
- medvetslöshet
- kramper
diarréer 
- huvudvärk
- yrsel
- menstruationsrubbningar
- gallsten
 
 
Pulverdieter är såkallade very low calorie diet, som står för väldigt låg kalori diet. För att framställa en sån här "måltidsdryck" krävs det en hel drös av kemikalier, här har du ingredienserna i nutriletts berry boozt smoothie:
Skummjölks yoghurt, vatten, fruktjuice från koncentrat (granatäppeljuice 2,5 %, jordgubbsjuice 2,5%), socker, mjölkprotein koncentrat, cikoriatotfiber (inluin), solrosolja, förtjockningsmedel (pektin), aromer, laktasenzym, mineraler (järnlaktat, zinkzulfat, kopparulfat, magnesiumzulfat, kaliumjodid, natriumselenit), vitaminer ( retinylacetat, kolekalxifreol, d-alfa-tokoferyl-acetat, natrium-l-askorbat, tiaminmononitrat, riboflavin, nikotinamid, pyridoxinhydroklorid, pteroylmonoglutaminsyra, cyanokobalamin, d-biotin, kalcium - d - pantotenat), syra (citronsyra). surhetsreglerande medel (kaliumcitrat, magnesiumhydroxid), sötningsmedel ( acesulfam k, natriumsackarin), färgämne (riboflavin, karmin). 
 
Verkar detta vara ett hälsosamt alternativ att dricka själv eller ge till sina barn?

För att bli av med övervikt krävs det att du gör en livsstilförändring. Den bästa livsstilsförändringen du kan göra enligt mig och många andra är att äta en lågkolhydratskost. Genom att utesluta socker, stärkelse och gluten investerar du i dig själv eftersom att du kommer kunna förebygga många sjukdomar. 
 
Är ditt barn hungrig? Mixa ihop en riktig smoothie istället utan onödiga kemikalier och socker.
 
Recept: Mixa grädde, vaniljpulver, hallon, jordgubbar, färsk spenat och avokadozest med smak av citron. 
Jag lovar att ditt barn gillar denna versonen av en smoothie bättre än pulvershakes.  
 
kram, trollmorslchf
 
 
ida
2014-05-13 @ 21:25:25
URL: http://iminetta.blogg.se

Hur fan kan man ge sitt barn pulverdiet?? Fattar inte. Hur dum får man bli?
Den där smoothien såg galet god ut :)

E
2014-05-24 @ 12:25:04

Förstår inte heller, allt sånt skit innehåller hur mycket socker som helst.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0