Recept - efterrätter på kondenserad grädde

Hej! Min nya matkärlek har skapat uppståndelse på instagram och jag förstår det för detta är bland det godaste jag någonsin har ätit. Har ni aldrig smakat osötad, kondenserad grädde förrut så gör det! Jisses vad gott det är. Jag köpte mina burkar på Citygross på hyllan "Mat från hela världen" men jag vet att det även finns på Willys bland bakprodukterna. Den kondenserade grädden innehåller 3,6 gram kolhydrater per 100 gram näringsvärde och kostar runt 10 kronor/burk. Den är så krämig att du inte behöver tillsätta äggula när du gör glass och det går även utmärkt att utesluta gelantin när du gör pudding/pannacotta. Detta receptet är ett ypperligt exempel på att det inte är det minsta krävande att välja bra mat. 
 
 
 
Vaniljpudding/Pannacotta/Glass/ Vaniljsås
Ingridienser till en portion:
1 kyld burk kaymak creem
1 msk sukrin melis
1 tsk vaniljpulver
 
Gör såhär: Blanda ingridienserna och vips har du fått en vaniljpudding/pannacotta/vaniljsås. Vill du ha glass? Sätt in smeten i frysen ett par timmar. 
 
 
 
Jag har även hört att det är gott att smaksätta med kakao och göra chokladpudding eller chokladglass med kondenserad grädde. Jag tror även att vaniljkrämen är god att ha som tillbehör till en paj eller ha som fyllning i en tårta. Variationen är oändlig. Jag ser fram emot att testa alla möjliga kombinationer. Hoppas ni gillar detta receptet lika mycket som jag gör.
 
kram, trollmorslchf
Djudjufruit
2014-04-14 @ 19:44:07

Om man kokar burken i ett par timmar så blir det typ Kolakräm 😍

Svar: Tack för tipset :-) kram, trollmorslchf
trollmorslchf.webblogg.se




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0