Recept - Sesampanerad lax med grönsallad

Idag testade jag att panera lax med sesamfrön och det blev riktigt gott. Sesamsmaken tog inte över som jag var rädd att den skulle göra. Sesamfrön är ett perfekt alternativ till panering om man inte vill äta gluten och även är nötallergiker. Jag använde inget ägg till min panering heller så det blir även äggfritt. :-)
 
Ingridienser:
200 gram skalade sesamfrön
4 laxfiléer på 125 gram/styck
Salt och peppar
Smör och olja att steka i
 
Gör såhär: Eftersom att laxen är fuktig så behövde du inte vända laxfiléen i ägg först, jag täckte bara hela laxen med sesamfrön (tills man knappt såg den rosa färgen, eftersom att det trillar av lite under frakten till stekpannan). Sen stekte jag båda sidorna på hög värme först för att fröerna skulle fastna, sen lät jag laxen bli genomstekt på medelvärme. Klart!
 
Idag serverade jag laxen med en grönsallad som jag vänt i en vinägrett och sen hade jag även naturell creme fraiche till.
 
kram, trollmorslchf 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0