Tusen tack!

6600 sidvisningar hade jag här igår och för mig är de här siffrorna svåra att ens få in i huvudet, mitt inlägg har visats 6600 gånger...?! Jag vill rikta ett stort tack till Andreas (http://www.kostdoktorn.se/50-kilo-lattare-med-lchf) och till alla er som har varit här och läst. Responsen jag har fått de senaste dagarna är enorm och det betyder oerhört mycket! Jag hoppas att jag har gett någon en tankeställare och någon modet att våga förändra sitt liv. 

 

Jag tänkte att jag skulle presentera mig lite mer. Mitt namn är Daniela och jag är ifrån Karlskrona. Jag är en glad och envis person som älskar att sätta upp nya mål i livet. Just nu studerar jag till sjuksköterska och är på termin 5. Min vision har alltid varit att hjälpa människor och sen jag själv blev sjuk har jag velat vara med att förändra sjukvården. För ett par år sedan var jag stammis på sjukhuset och vårdcentralen som patient pga. min ibs och mina gallstensanfall. Jag fick inte den hjälp jag behövde och jag vet att det är många människor som känner likadant. De flesta patienter blir bara symtomlindrade, sjukvården tar inte tag i den underliggande orsaken till varför patienten har ibs eller gallsten. Vad det är som är fel. Det är här jag kommer in som ett levande bevis på att problemet är tallriksmodellens. Att som sjukvårdspersonal eller dietist exempelvis ge rådet till en person med gallstensanfall att äta fettsnålt är helt absurt. Det finns alltid ett lager med galla i våran gallblåsa som ligger där redo att skickas ner till magsäcken när vi äter fet mat. Kroppen behöver gallan för att bryta ner fettet.  Vad händer om människan äter en fettsnål kost? Flödet ner till magsäcken spolas inte igenom eftersom att gallan inte behövs. När vätskan ligger i gallblåsan för länge börjar det bildas kristaller, som blir till grus och tillslut gallstenar. Detta gör ont och har du otur fastnar stenarna på väg ner till magsäcken när du väl äter fett. Slutsatsen är, vill du har gallsten? Ät en fettsnål kost.


Sen jag gick över till lchf har jag inte behövt uppsöka en enda läkare på flera år angående gallsten och ibs. Förut var jag patient flera gånger i veckan. Jag blev en helt ny människa pga. lchf för att mitt liv kretsade inte kring mina problem längre. Tänk om sjukvården vågade lita på den nya forskningen och ge mig en väg till att hjälpa andra människor på rätt sätt, för idag äter vi oss sjuka pga. tallriksmodellen och de stora mängderna kolhydrater. Många patienter hade blivit hjälpta med en lchf-kost, listan med sjukdomar om lindrats pga. lchf är lång. Visste du till exempel att personer med ADHD har lättare att hålla sig ifrån ett utbrott om de har ett jämt blodsocker? Jag vet att många ibs-patienter, gallstenspatienter och patienter med stor övervikt och fetma hade blivit hjälpta med en förändrad kost och tänk vad mycket det hade dragit ner vårdkostnaderna. Tänk hur mycket pengar alla gastric bypass operationer kostar samhället per år, om personerna istället byter kost till lchf hade antalet gastric bypass patienter minskat. Jag riktar ingen kritik mot patienterna som ställs inför tanken att de bör genomgå en sådan operation pga. den kraftiga övervikten. (Jag har själv suttit i den situationen) Jag riktar kritiken till vår sjukvård som inte ger dem de rätta redskapen till att gå ner i vikt utan operation. Att sjukvården i flera år har förespråkat pulverdieter är helt sjukt när man vet hur mycket negativt pulvret skapar i patientens kropp och knopp. En viktnedgång med pulverdieter är aldrig hållbar. Jag blir förbannad över att det anses okej enligt sjukvården att dricka ett kemiskt pulver för viktnedgång, men gud förbjude dig om du äter naturlig mat som inkluderar fett. Vad sänder detta ut för signaler? Jag vet inte en enda person som har lyckats hålla vikten efter en pulverdiet, vet du? Det är inte fel på personens karaktär i fråga utan det är fel på att vi ska svälta oss själva för att gå ner i vikt. Något har gått fel, patienterna har blivit desperata och sjukvården har blivit desperat för fetman ökar i välfärdssverige. Varför inte testa något som inte har testats innan? Som inkluderar att patienten får äta sig mätt på naturlig mat och vara mätt länge. Att ha ett jämt blodsocker ökar välmåendet på många plan i vår kropp. En diabetiker kan dra ner sin medicinering markant om personen går över till en lchf-kost. Sveriges folkhälsa hade kunnat öka pga. något så enkelt som att vi slopade den förbannade tallriksmodellen. De enda som blir ledsna över att vårdkostnaderna går ner är läkemedelsföretagen som inte kan sälja lika mycket mediciner längre. Alla människor vinner på att vi anammar de nya forskningsresultaten som förespråkar lchf, för antingen har du själv en sjukdom som kan bli lättare att leva med eller kanske rent av försvinner, eller så har du någon i din närhet som hade fått en bättre livskvalité. 

 

Så vad väntar vi på?

kram, trollmorslchf 

 

 

Frida D
2014-04-10 @ 14:20:18

Hej!
Skriv gärna mer om din barndom och ungdom, hur det var, hur du mådde, hur du och din familj levde. Jag tror det kan hjälpa till att uppmärksamma andra på levnadsmönster och resultaten av dessa. Jag tror att du och jag (och tusentals andra i Sverige, och hela världen) har mycket gemensamt på dessa punkter. Som du skrivit tidigare, det viktigt att ta hand om barnen. Det vi ger dem att äta när de är små påverkar deras levnads- och matvanor och fysiska och psykiska välbefinnande resten av livet. Inte en generation till ska behöva få reda på det den hårda vägen, tycker jag. Tack för en fin blogg med jättefina matbilder.
kramkram

Svar: Hej! Igår skrev jag ett inlägg om detta för att du ville läsa om det. :-) Jag hopas precis som du gör, att det ger folk en tankeställare och förstår hur viktigt det är att ge sina barn bra levnadsvanor. Tack så mycket för de fina orden! kram, trollmorslchf
trollmorslchf.webblogg.se

Tommy
2014-04-10 @ 16:48:02
URL: http://tomatens.blogg.se/

oj så många visningar

Svar: Javisst är det underbart! kram, trollmorslchf
trollmorslchf.webblogg.se

Margaretha
2014-04-10 @ 18:25:54

Gud va bra du skriver och vilka bra recept. Tack

Svar: Tusen tack! kram, trollmorslchf
trollmorslchf.webblogg.se

Annelie Malmborg
2014-04-10 @ 21:42:59

You go girl!!
Du har så bra tankar om sjukvården och kosten!!
Följer din blogg med spänning :-)
Själv är jag inne på min 6e vecka med LCHF och mår bättre än på länge!
Kram
Annelie Sjuksköterska

Svar: Tack så mycket för de fina orden! Vad härligt att höra, önskar dig all lycka till. :-) kram, trollmorslchf
trollmorslchf.webblogg.se

Gäst
2014-04-11 @ 01:00:17

Jättekul att din blogg nått så många. Va´kul att du är på väg att bli sjuksköterska. Blir du en variant på Florece Nightingale kanske med inriktning på kost och hälsa. Hoppas det. Det bådar gott för framtidens sjukvård.

Svar: Tusen tack för de fina orden! Ja att bli en ny version av Nightingale har jag inget emot. Vilken kvinna hon var! Jag hoppas bara att sjukvården vågar släppa in den nya forskningen. kram, trollmorslchf
trollmorslchf.webblogg.se

Gäst
2014-04-11 @ 01:03:22

Florence Nightingale
http://sv.wikipedia.org/wiki/Florence_Nightingale




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0